Lepárló hirek

Jubileumi palackozás a Gemenc Distilleryben

Jubileumi palackozás

Jubileumi palackozásra került sor a Gemenc Distilleryben 2021 májusában. A 0016-1010-1 termekből készült 49 db 0,05 literes palack, 51 darab 2 dl-es palack és 24 darab fél literes palack. Az ünnepi palackozás apropóját az adta, hogy 30 évvel ezelőtt, 1991. május .05-én került megalapításra a Sziporka Bt, a Gemenc Distillery jogelődje.Többen kérdeztétek, hogy, egy 30 éves lepárlónak, miért nincs 10, 15 esetleg 20 éves párlata. A válasz egyszerű, whiskey készítéssel csak a 2010-es években kezdtünk foglalkozni.

Egy kis cégtörténet

  • 1991. május – Sziporka Bt megalapítása
  • 2011. tavasz – elkezdődnek a kisérletezések a whiskey gyártás kapcsán
  • 2014. június – Gemenc Distillery Kft megalapítása, jogelődje a Sziporka Bt
  • 2015. június – a 0001-es számú hordó megtöltése
  • 2017. nyár – első 2 éves érlelésű gabonapárlatok palackozása és piacra kerülése
  • 2018. nyár – első 3 éves érlelésű whiskey palackozása és piaci bevezetése
  • 2021. május  – jubileumi palackozás, az első 5 évig érlelet whsikey palackozása a cég 30. születésnapjára

0016-1010-1 Jubileumi párlat

A 60 számú jubileumi hordóból 5 éves whiskey került palackozásra, a lepárlás 2016-ban történt. 

A whiskey 5 gabonát tartalmaz, ahogy a neve is mutatja: 

  • 10% árpa, 
  • 60% kukorica, 
  • 10% tritikálé, 
  • 10% cirok
  •  10% köles. 

Ez ez az első olyan tételünk melyet 5 év érlelés után palackoztunk, természetesen csak limitált mennyiség készült belőle..

Jubileumi palackozás
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük