Gemenc Whiskey

Kérjük nyilatkozzon!

Elmúlt már 18 éves?

A Gemenc Distillery Kft elkötelezett híve a kulturált alkoholfogyasztásnak!

Rólunk

A GEMENC története a szenvedélyről, az innovációról és a magyar hagyományok tiszteletéről szól. Ismerje meg, hogyan született meg Magyarország első gabona whiskey-je.

A Történetünk

A Gemenc Distillery Kft. 2015-ben alakult, a vállalkozás alapítóként régi vágyam volt, hogy a gyümölcs többlettermésünkből párlatot készítsek. A kereskedelmi és magán párlók szinte kizárólag pálinkát főztek abban az időben, így whiskey készítésében gondolkodtunk. Cégalapítóként két új szakmát kell megtanulni és elsajátítani, – a gabona szesz készítést és a hordós szeszérlelést.

2015-ben kezdtük meg a magyar gabona (grain) whiskey készítését. Az amerikai és osztrák készítők a példaképeim. Induláskor kukoricát, rozsot, árpát használtunk alapanyagnak, – az árpából malátát is készítettünk. Új, maximum 136 literes zempléni tölgy hordóban magas hőmérsékleten aktív érlelést folytatunk. Az 50 literes alaphordóban 65%-os gabonapárlatot érlelünk minimum 2 évig, illetve 3 éves érlelés után whiskey kerül a palackba.. Kicsi kísérleti műhelyként megtehetjük, hogy hordónként más és más összetételben készítsük el a cefrét.

Pörbölyön található lepárlónk és érlelő üzemünk az ország legkisebb kereskedelmi főzdéje és az egyetlen olyan lepárló az országban, ahol csak whiskey készül. 9 féle gabonából több mint tíz különböző összetételű gabona whiskeyt és gabonapárlatot készítünk immár 5 éve.

Bízunk benne, hogy termékeink elnyerik az Önök tetszését és a Gemenc whiskey úttörője lesz a magyar whiskey-kultúrának.

Szőke Lajos Lepárló tulajdonos – főzőmester

Gemenc erdő

Értékeink

Ezek az alapelvek vezérelnek bennünket minden nap, minden döntésben.

Szenvedély

Minden palack mögött évtizedes tapasztalat és a whiskey iránti mély szeretet áll.

Fenntarthatóság

100% magyar alapanyagok használata és környezettudatos gyártási folyamatok.

Minőség

Kompromisszumok nélküli minőség minden gyártási lépésben.

Közösség

Helyi gazdákkal és beszállítókkal való szoros együttműködés.

Mérföldkövek

Az út, amely elvezetett bennünket a mai sikerekhez.

2015

Az Álom Születése

Megalapítottuk a GEMENC-et azzal a céllal, hogy Magyarország első gabona whiskey-jét hozzuk létre.

2018

Első Lepárlás

Elkezdtük a kísérleti lepárlásokat triticale gabonával a Gemenc erdő szívében.

2020

Kísérletek

Kísérleti jelleggel került palackozásra a HOLDFÉNY és a Pörbölyi Szálkás fantázianevű termékünk, mely esetében nem történt érlelés, a lepárlás után egyből palackba került a szesz.

2023

Piacra Lépés

Bemutattuk első termékeinket, amelyek azonnal elismerést nyertek a szakértőktől.

2024

Nemzetközi Elismerés

Whiskey-ink nemzetközi versenyeken is díjakat nyertek, büszkeségünkre.

Mit Mondanak Rólunk

Olvassa el, mit mondanak szakértők és whiskey szeretők a GEMENC termékeiről.

"Egyedülálló ízélmény. A GEMENC whiskey tökéletesen tükrözi a magyar táj karakterét és a kézműves minőséget."

BC
Borbély Csaba
Whiskey Szakértő

"Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is készül ilyen kiváló minőségű whiskey. A GEMENC valóban úttörő."

NP
Nagy Péter
Sommelier

"A triticale gabona használata zseniális ötlet. Egyedi karaktert ad a whiskey-nek, amit máshol nem tapasztaltam."

KA
Kovács Anna
Gasztronómiai Kritikus

"A Gemenc erdő tiszta vize és a magyar gabona tökéletes harmóniája. Ez a whiskey a magyar terroir esszenciája."

SL
Szabó László
Lepárló Mester

"Minden kortyban érzem a magyar földet és a kézműves szenvedélyt. A GEMENC whiskey igazi büszkeségünk."

TM
Tóth Mária
Borász és Pálinkafőző

"Professzionális szemmel nézve is kivételes minőség. A GEMENC whiskey nemzetközi szinten is megállja a helyét."

HG
Horváth Gábor
Szeszesital Kereskedő