Kérjük nyilatkozzon!
Elmúlt már 18 éves?
A Gemenc Distillery Kft elkötelezett híve a kulturált alkoholfogyasztásnak!
A GEMENC története a szenvedélyről, az innovációról és a magyar hagyományok tiszteletéről szól. Ismerje meg, hogyan született meg Magyarország első gabona whiskey-je.
A Gemenc Distillery Kft. 2015-ben alakult, a vállalkozás alapítóként régi vágyam volt, hogy a gyümölcs többlettermésünkből párlatot készítsek. A kereskedelmi és magán párlók szinte kizárólag pálinkát főztek abban az időben, így whiskey készítésében gondolkodtunk. Cégalapítóként két új szakmát kell megtanulni és elsajátítani, – a gabona szesz készítést és a hordós szeszérlelést.
2015-ben kezdtük meg a magyar gabona (grain) whiskey készítését. Az amerikai és osztrák készítők a példaképeim. Induláskor kukoricát, rozsot, árpát használtunk alapanyagnak, – az árpából malátát is készítettünk. Új, maximum 136 literes zempléni tölgy hordóban magas hőmérsékleten aktív érlelést folytatunk. Az 50 literes alaphordóban 65%-os gabonapárlatot érlelünk minimum 2 évig, illetve 3 éves érlelés után whiskey kerül a palackba.. Kicsi kísérleti műhelyként megtehetjük, hogy hordónként más és más összetételben készítsük el a cefrét.
Pörbölyön található lepárlónk és érlelő üzemünk az ország legkisebb kereskedelmi főzdéje és az egyetlen olyan lepárló az országban, ahol csak whiskey készül. 9 féle gabonából több mint tíz különböző összetételű gabona whiskeyt és gabonapárlatot készítünk immár 5 éve.
Bízunk benne, hogy termékeink elnyerik az Önök tetszését és a Gemenc whiskey úttörője lesz a magyar whiskey-kultúrának.
Szőke Lajos Lepárló tulajdonos – főzőmester

Ezek az alapelvek vezérelnek bennünket minden nap, minden döntésben.
Minden palack mögött évtizedes tapasztalat és a whiskey iránti mély szeretet áll.
100% magyar alapanyagok használata és környezettudatos gyártási folyamatok.
Kompromisszumok nélküli minőség minden gyártási lépésben.
Helyi gazdákkal és beszállítókkal való szoros együttműködés.
Az út, amely elvezetett bennünket a mai sikerekhez.
Megalapítottuk a GEMENC-et azzal a céllal, hogy Magyarország első gabona whiskey-jét hozzuk létre.
Elkezdtük a kísérleti lepárlásokat triticale gabonával a Gemenc erdő szívében.
Kísérleti jelleggel került palackozásra a HOLDFÉNY és a Pörbölyi Szálkás fantázianevű termékünk, mely esetében nem történt érlelés, a lepárlás után egyből palackba került a szesz.
Bemutattuk első termékeinket, amelyek azonnal elismerést nyertek a szakértőktől.
Whiskey-ink nemzetközi versenyeken is díjakat nyertek, büszkeségünkre.
Olvassa el, mit mondanak szakértők és whiskey szeretők a GEMENC termékeiről.
"Egyedülálló ízélmény. A GEMENC whiskey tökéletesen tükrözi a magyar táj karakterét és a kézműves minőséget."
"Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is készül ilyen kiváló minőségű whiskey. A GEMENC valóban úttörő."
"A triticale gabona használata zseniális ötlet. Egyedi karaktert ad a whiskey-nek, amit máshol nem tapasztaltam."
"A Gemenc erdő tiszta vize és a magyar gabona tökéletes harmóniája. Ez a whiskey a magyar terroir esszenciája."
"Minden kortyban érzem a magyar földet és a kézműves szenvedélyt. A GEMENC whiskey igazi büszkeségünk."
"Professzionális szemmel nézve is kivételes minőség. A GEMENC whiskey nemzetközi szinten is megállja a helyét."